Het nieuw rijden bij Verkeersschool Tu Futuro

Bij Verkeersschool Tu Futuro ben je verzekerd van een kwalitatief goede rijopleiding. Wij maken gebruik van Rijprocedure B, het nieuwe rijden. De Rijprocedure B is een handboek voor instructeurs en deze beschrijft het gewenste gedrag van de automobilist. Dit gedrag bestaat deels uit de juiste toepassing van de verkeersregels, defensief en social rijgedrag maar ook het “nieuwe rijden”. Dit rijgedrag wordt jou geleerd door middel van de lesmethodiek die wij hanteren. Hierbij wordt de instructiekaart gebruikt. De kennis van het autorijden wordt stap voor stap opgebouwd.

Rijprocedure B

Nederland is een dichtbevolkt land, met erg veel verschillende verkeersbewegingen en daarom is het belangrijk dat een (nieuwe) automobilist goed voorbereid is op de huidige verkeersintensiteit. De eisen aan de rijopleiding en het examen liggen dan ook op een hoog niveau.

Om aan te geven welk niveau van een kandidaat verwacht wordt, is er in samenwerking met het CBR, de BOVAG, de Politie en de OTCRIJ (militaire rijopleidingen) tot in detail uitgewerkt hoe men zou willen dat een automobilist zich in de diverse situaties gedraagt.

Dit meest wenselijke rijgedrag is samengevat in de “rijprocedure” wat eigenlijk een beetje gezien mag worden als het handboek van opleiders en examinatoren. Merk hier bij op dat de exameneisen die hier direct uit voort komen, dus niet alleen door het CBR zijn bedacht, maar door 4 instanties.

De rijprocedure bespreekt voertuigbeheersing, verkeersdeelneming en sociaal verkeersgedrag. Een goede rijschool gebruikt de rijprocedure (mede) als basis voor zijn opleidingen. Natuurlijk kan van niemand verwacht worden dat hij op zijn rij-examen perfect rijdt.

Volg ons op instagram

Back to Top