Faalangst rijexamen

Faalangst komt veel voor en het kan vooral erg vervelend zijn voor mensen die hun rijbewijs willen halen. In een auto stappen en de weg op rijden is niet niks, dit kan dan veel zenuwen met zich meebrengen. Mensen met rij- en faalangst worden al steeds beter begeleid in dit proces en het speciale faalangst rijexamen dat sinds een paar jaar bestaat is daar een goed voorbeeld van.

Rijexamen faalangst een succes!

Na een uitgebreide proefperiode is bij het CBR gebleken dat een rijexamen voor faalangst positieve resultaten opleverde bij de kandidaten. Er was sprake van realistischere prestaties waarbij spanningen duidelijk verminderd konden worden. Daarom is besloten het speciale faalangst rijexamen definitief in te zetten en sindsdien kan in principe iedereen het aanvragen.

Hoe werkt het faalangst rijexamen?

Wat houdt het faalangst rijexamen nu eigenlijk in? De examinator die het examen afneemt heeft een speciale training gevolgd en is dus goed op de hoogte van de valkuilen van faalangst. Het rijexamen voor faalangst duurt langer dan een standaard praktijkexamen, namelijk tachtig minuten. Dat het een faalangst examen is, wil echter niet zeggen dat het examen gemakkelijker is dan een regulier praktijkexamen. Je moet dezelfde vaardigheden tonen als bij een regulier examen, je hebt er alleen iets langer de tijd voor en er wordt meer rekening gehouden met de invloed van zenuwen en angst.

Het faalangst rijexamen begint met een intakegesprek zodat je kunt uitleggen wat je eng vindt en de examinator begrijpt waar hij rekening mee moet houden. Tijdens de rit is er voldoende tijd om je op je gemak te stellen, er is zelfs de mogelijkheid om een time-out te vragen wanneer je angstgevoelens te groot worden of als je echt ergens moeite mee hebt. Omdat het examen langer duurt, zijn er wel extra kosten aan verbonden.

Geen zorgen bij Verkeersschool Tu Futuro

Verkeersschool Tu Futuro vindt het belangrijk de leerlingen goed voor te bereiden wanneer ze last hebben van rij- of faalangst. Wij willen je daar dan ook graag bij helpen. Verkeersschool Tu Futuro is goed getraind en weet hoe om te gaan met leerlingen die rij- of faalangst hebben. Het is goed om je angst van tevoren (of anders zo snel mogelijk, wanneer je merkt dat je er last van hebt) aan te geven, zodat wij weten hoe we jou zo goed mogelijk kunnen bijstaan in je lesperiode.

Volg ons op instagram

Back to Top